منشأ آب زمین:
اسماعیل افشار | سه شنبه, ۲۷ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۱۸ ق.ظ
دانشمندان در مورد منشأ آب زمین نظرات بسیار مختلفی دارند ولی دانشمندان قبول دارند که آب اقیانوسهای زمین ۵/۴ میلیارد سال قبل شکل گرفته و با توجه به اینکه در آن زمان، زمین یک ستاره جدا شده از خورشید و داغ بود، احتمالاًً آب نمیتوانسته در آن شکل بگیرد و فوراً بخار میشد و بخشی یا بخش زیادی از آب زمین به وسیله میلیاردها دنبالهدار از فضا به زمین حمل شده است و اقیانوسهای زمین را پر نموده است.
مشاهدات دنبالهدار هارتلی ۲ نیز این موضوع را تأیید میکند که دنبالهدارها، منشأ آب زمین هستند. این نظریه که منشأ آب زمین در فضا است و توسط دنبالهدارها به زمین حمل شده است، با توجه به نبود شواهد و فرضیههای دیگر اکنون در میان اکثر دانشمندان پذیرفته شده است.
قرآن کریم نیز دقیقاً در آیه (۱۸) سوره مومنون به این مسأله اشاره میکند:
«و أنزلنا من السّماء ماء بقدر فأسکنّاه فی الأرض و انا علی ذهاب به لقادرون» [ و از آسمان آبی به اندازه فرو فرستادیم و آن را در زمین جای دادیم، و ما به از بین بردن آن تواناییم].
به این موضوع در آیه (۲۲) سوره بقره نیز اشاره شده است:
«الّذی جعل لکم الأرض فراشا والسّماء بناء و أنزل من السّماء ماء فاخرج به من الثّمرات رزقا لکم فلا تجعلوا لله أندادا و أنتم تعلمون»[همان خدایی که زمین را برای شما فرشی گسترده و آسمان را بنایی افراشته قرار داد و از آسمان آبی فرود آورد و بدان از میوهها، رزقی برای شما بیرون آورد. پس برای خدا همتایانی قرار ندهید در حالی که خود میدانید].
و همانطور که میدانید و در آیه قید شده است، بعد از آمدن آب از آسمان «به وسیله دنبالهدارها» بنا به نوشته صریح قرآن، آب در اقیانوسها جای گرفت و همانگونه که در ادامه آیه قید شده است اگر زمین به مقداری از مسیر گردش خود خارج شود و به خورشید نزدیک شود، تمامی آبهای آن بخار میشود.
*منبع:کتاب پویش علمی درقرآن حکیم “جلد دوم” تالیف اسماعیل افشار صفحه ۵۰ انتشارات ابن سینا
- ۹۴/۰۵/۲۷