پویش ها

پویش ها

همراهان عزیز؛ ســلام! سایت "پــویــش هــا" جـهـت مــعــرفــی کـتــاب هــای جــناب آقــای "اسماعیـل افشـار" تحت عنوان "پویش علمی در قرآن حکــــیم" راه اندازی شـده اسـت تا به مـخاطـبـیـن ارجمــند، عـینکـی تازه و رویکـردی مـــتفاوت تر از آن چــه کــه تـاکـنــون از کــتـاب آسـمانـی و راهـنـمـای انـسـان هـا داشتـه اند عرضه شود.
علاقه مندان عزیز در "پویـش ها" می توانند به بخش هایی از مطالب کتاب های منتشر شده توسـط مـحـقـق دسترسی داشته و از آخـریـن دست یافته های ایشان آگاه شوند.

آخرین نظرات

۲ مطلب در آبان ۱۴۰۱ ثبت شده است

پروتئین نباتی و حیوانی

اسماعیل افشار | شنبه, ۱۴ آبان ۱۴۰۱، ۰۷:۴۲ ب.ظ

قرآن کریم در داستان بنی اسرائیل و مشخصاً در آیه ـ ۶۱ سوره بقره می گوید:
” و إذ قلتم یا موسی لن نصبر علی طعام واحد فادع لنا ربک یخرج لنا مما تنبت الارض من بقلها وقثآئها و فومها وعدسها وبصلها قال أتستبدلون الذی هو أدنی بالذی هوخیر…”
ای بنی اسرائیل! زمانی را به یاد آورید که به موسی (ع) «اعتراض کرده» و گفتید: ما هرگز به یک نوع غذا صبر نخواهم کرد؛ پس، از خدای خود بخواه تا برای ما از زمین، نباتاتی مانند باقلا، خیار، سیر، عدس و پیاز را برویاند. موسی گفت: آیا میخواهید غذای بهتری را که دارید، به پست تر از آن تبدیل کنید؟].
این آیه کریمه با بیان یک حقیقت غذایی می گوید؛ غذاهایی چون باقلی، عدس و پیاز، از نظر ارزش غذایی پایین تر از غذاهایی مانند «مَنَّ وَ السّلوی» است.

مَنَّ وَ سلوا نوعی از حلوای عسلی، همراه با گوشت بریان شده پرنده «باسترک» یا به اصطلاح محلی ما «بودنه» است. ارزش علمی آیة مبارکة فوق، وقتی آشکارتر شد که، علم تغذیه و سلامتِ غذایی به پیشرفت چشمگیری نایل گردید. (عکس زیرمربوط به پرنده باسترک می باشد)

  • اسماعیل افشار

اشاره قرآن به ماه و خورشید در طبقات جو و بیرون از آن

اسماعیل افشار | شنبه, ۱۴ آبان ۱۴۰۱، ۰۷:۳۵ ب.ظ

«ألم تروا کیف خلق الله سبع سماوات طباقاً ـ و جعل القمر فیهن نوراً و جعل الشمس سراجاً» سوره نوح ۱۶ ـ ۱۵

[آیا نمی بیند خدا چگونه هفت لایه جو را روی همدیگر آفرید ـ و ماه را در آنها تابشی گردانید و خورشید را چراغی روشنگر]. سوره نوح

سبع سموات در این آیه به معنی طبقات جو است. «طباق» به معنی؛ بصورت طبقه طبقه روی همدیگر بودن است. «نور» به معنی؛ تابش و روشنایی بازتابی است. و «سراج» به معنی؛ چراغ روشنگر.

آیه ۱۶ می گوید: و ماه را در آنها (یعنی در طبقات جو) تابشی گردانید و خورشید را چراغی روشنگر.

این به این معنی است که ماه بیرون از طبقات جو، تابنده نیست و خورشید نیز، بیرون از طبقات جو، تابنده نیست و خورشید نیز، بیرون از طبقات جو، چراغی روشنگر نیست.

 

  • اسماعیل افشار